Peuterspeelzaal Kastanjetuin

In één van de lokalen van Kbs St. Joseph is in samenwerking met Kober (Kastanjetuin) een eigen ruimte ingericht. Hier kunnen peuters onder leiding van ervaren pedagogische medewerkers met elkaar spelen, bewegen, knutselen en zingen. De website van Kober schrijft hierover het volgende:

Als je kind twee jaar wordt, staat het te trappelen om de wereld te verkennen. Er is zoveel te zien en te ontdekken. Alle zintuigen staan op scherp. Hét moment om je kind te helpen basisvaardigheden te ontwikkelen. Op de peuteropvang krijgt je kind de kans om op onderzoek uit te gaan, ervaringen op te doen en grenzen op te zoeken. Binnen een groep met andere kinderen, maar wel in zijn eigen tempo. Spelenderwijs leert én groeit hij. Voor je het weet, is je kind een kleuter; klaar om naar de basisschool te gaan. 

Peuters die in onze basisschool naar de peuterspeelzaal gaan hebben, zonder dat zij dat weten, een enorme voorsprong: zij kennen het gebouw en hebben al heel wat voetstappen in de school en op het plein gezet. De stap naar de basisschool gaat zo heel geleidelijk. Wie wil dat nu niet voor zijn peuter?

Klik hier voor meer informatie.