Kunst & cultuur

Kunsteducatie neemt een bijzondere plaats in op Kbs St. Joseph. Zo worden onvermoede talenten zichtbaar! De kinderen treden in hun schoolloopbaan meerdere keren voor elkaar op, dit kan in klein of schoolbreed verband. In het voorjaar wordt jaarlijks een kunstweek georganiseerd, waarbij kunstenaars van uiteenlopende disciplines speciale activiteiten ondernemen met de kinderen.

Cultuur

Als centrumschool zit Kbs St. Joseph midden in de cultuur van de stad Breda. Zo kunnen de verschillende groepen eenvoudig de Grote Kerk, het historisch stadshart, de verschillende gebedshuizen of een tentoonstelling in het Breda’s Museum bezoeken.

De Ontdekking

De school neemt ook deel aan de cultuureducatie van de gemeente Breda: ‘De Ontdekking’. Hierbij worden activiteiten georganiseerd rondom verschillende kunstdisciplines, zoals muziek, toneel, dans, film, beeldende kunst en literatuur. De bedoeling is dat alle kinderen in hun basisschooltijd met iedere discipline minimaal twee keer in aanraking komen.